Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@22:58:29 GMT

نکاتی برای انتخاب پرستار بچه

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۹۶۰۴

این روزها اکثر مادران شاغل با مشکل نگهداری از نوزاد یا کودک خود مواجه هستند و بسیاری هم این وظیفه را به عهده پرستار کودک می گذارند. اما سوال اینجاست که اصلا یک پرستار کودک باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ ناطقان: پرستار کودک به فردی گفته می شود که در حیطه کودک و نوزاد آموزش های لازم را دیده باشد و این فرد به درخواست خانواده ها  برای نگهداری و مراقبت از کودک شان استخدام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرستار کودک فردی قابل اعتماد می باشد که می تواند تمام امور شخصی، تربیتی و تغذیه کودک را انجام دهد.

 

پیدا کردن پرستار خصوصی کودک

شما می توانید با سوال کردن در اطرافیان و فامیل به شخصه خودتان اقدام به استخدام پرستار خصوصی کودک کنید. اما شاید این راه خوبی برای پیدا کردن پرستار خصوصی کودک نیست و شما نمی توانید به طور کامل به او اعتماد داشته باشید. بنابراین باید از مراکز معتبر یا آگهی های روزنامه اقدام به استخدام پرستار خصوصی کودک در منزل کنید. ممکن است عوامل زیادی هزینه پرستار خصوصی کودک در منزل را افزایش یا کاهش دهد که این عوامل شامل: مسیر منزل شما، تحصیلات پرستار کودک، شرح وظایف پرستار کودک  و… می باشد.



نکات مهم برای انتخاب پرستار بچه

در مرحله ی اول توصیه می کنیم والدین به سراغ افراد غریبه و ناآشنا نروند و به توصیه آشنایان و دوستان خود که تجربه داشتن یک پرستار خوب را برای کودکشان داشته اند، توجه کنند. در عین حال، خانواده ها می توانند در خانه، به ویژه در اتاق کودک، از دوربین مدار بسته استفاده کنند وجود این دوربین را به پرستار جدید گوشزد کنند.

 

نصب این دوربین ها به خصوص در مورد نوزادان و کودکانی که هنوز قدرت تکلم ندارند و نمی توانند درباره رفتار پرستار خود به پدر و مادر گزارش دهند، اهمیت دارد. مادران شاغل باید به سراغ پرستارانی بروند که با اصول مراقبت از کودک به خوبی آشنا هستند و ترجیحا خودشان هم تجربه مادر بودن را دارند.

 

البته تحصیلات مرتبط با پرستاری کودک نیز از اهمیت خاصی برخوردار است و افرادی که مدرک تحصیلی کودکیاری، روانشناسی کودک و… دارند، می توانند در اولویت انتخاب قرار بگیرند اما وجود تجربه شخصی در زمینه نگهداری مناسب از کودک و ویژگی های شخصیتی پرستار، مهمتر از میزان تحصیلات آن است.

 

در هنگام مراقبت از کودک پرستار کودک در منزل باید از نظر عاطفی با کودک ارتباط برقرار کند و به کودک علاقمند و دلبستگی داشته باشد. کودک را مورد آزار و اذیت قرار ندهد و سبب آسیب روحی کودک نشود. مواظب وسایل تیز و برنده و اسباب بازی های غیرمتعارف و متناسب با سن کودک باشد.

 

اگر کودک تمایلی به رفتن به پارک دارد در صورت مساعد بودن هوا از نظر آلودگی، بارندگی، رعایت وسایل ایمنی، هماهنگی با پدر و مادر، پرستار کودک این کار را انجام بدهد. اگر کودک دارویی خاص را مصرف می کند پرستار کودک با توجه به وزن و زمان مصرف آن سر فرصت آن را به کودک بدهد. وعده های غذایی کودک را سر وقت به کودک بدهد و از دادن مواد غذایی غیر مفید مانند پفک، لواشک، نوشابه، بستنی، چیپس، آبمیوه صنعتی پرهیز کند.

 

پرستار کودک در هنگام استفاده از وسایل بازی در پارک باید مراقب کودک باشد تا از عواقب احتمالی آسیب جلوگیری کند. پرستار کودک از دادن گوشی همراه خود به کودک برای بازی اجتناب کند. همه اینها یک سری از نکات کلی در مراقبت و نگهداری از کودک می باشد که حتما باید لحاظ گردد.

 
 

تحصیلات مراقبت ازکودک و نقش تربیتی آن

مراقب و پرستار کودک باید شغل دیگری نداشته باشد و تنها دغدغه آموزش و مراقبت کودک را داشته باشد. پرستار کودک ترجیحاً در یکی از حوزه های مربوط به بهداشت و سلامت، روانشناسی کودک،علوم اجتماعی تحصیل کرده باشد یا خیلی دور از حوزه کاری نباشد.

    پرستار کودک را در این شرایط اخراج کنید !

 

حقوق کافی می بایست از طرف خانواده کودک به پرستار پرداخت شود تا با آرامش بیشتری بکار خود ادامه دهد و نگرانی خاصی نداشته باشد. کودک به ویژه سنین 3تا4 سال به بالا باید از موبایل ، تبلت، بازی های کامپیوتری به دور باشد یا از فرصت کوتاهی به بازی توسط پرستار کودک به وی داده شود.

 

پرستار کودک به او چند نوبت کتاب های داستان پندآموز و کوتاه را بخواند و در حد سن کودک از او بخواهد چه چیزی را از کتاب آموخته است و برای پرستار بگوید. با این روش حس قضاوت، حفظ کردن، تحلیل و تفسیر تقویت شده و در آینده در مدرسه برای او بسیار کاربرد دارد.

 

از پرستارهای با تجربه برای پرستاری کودکتان استفاده کنید، سن کودک و پرستار مهم است. اگر کودکتان بزرگتر است از پرستاری استفاده کنید که تحصیلات لازم برای بازی با کودکتان را داشته باشد. پرستار باید بداند با هر سنی از کودک چه بازی بکند. بهترین سن برای پرستاران 28 تا 40 سال است.




لیستی از مراقبت های کودکتان را به پرستار بچه ارائه بدهید

برای پرستار کودکتان لیستی از مراقبت های کودکتان را تهیه کنید. مثلا به چه چیزهایی آلرژی دارد یا بیماری خاصی دارد و ... .

 

در زمان بیماری کودکتان کارهای پرستار را کمتر کنید

اگر کودک شما تحت مراقبت های پزشکی قرار دارد، مسئولیت های اضافی پرستار را حذف کنید. زیرا ممکن است انجام وظایفی مانند کارهای منزل و آشپزی و ... باعث شود پرستار نتواند توجه کافی به کودک داشته باشد.

 

اگر قرار است بیشتر از یک روز یا یک شب بیرون از خانه باشید، ترتیبی دهید تا فرد دیگری مانند فامیل یا همسایه، به خانه تان سر بزند و بر کار پرستار بچه نظارت کند.

 

پرستار کودک در زمان حضور نداشتن شما باید چگونه با کودک ارتباط برقرار کند؟

در منزل شرایطی فراهم کنید تا در صورت عدم حضور شما کودک احساس تنهایی و ترس نداشته باشد. از جمله اینکه در کنار کودک و پرستار به ایجاد روابط صمیمی و ایجاد حس اعتماد در کودک کمک کنید. به پرستار این نکته را یادآوری کنید که مراقبت از کودک نسبت به نظافت و انجام امور منزل الویت دارد و لیستی از وظایفی که باید در منزل انجام دهد را به پرستار و مراقب کودک بدهید. اما اگر به دلیل مراقبت از کودک قادر به انجام تمامی وظایف نبود در لیست خود تجدید نظر کنید.

 

رفتار والدین با پرستار خصوصی کودک

رفتار پرستار با والدین بهتر است مناسب باشد کودک ۷ یا ۸ ساعت در روز نزد پرستارش است. همسویی رفتار والدین و پرستار به این دلیل توصیه می شود. مثلا اگر کودک نباید قبل از غذا شیرینی بخورد، پرستار کودک باید در جریان این موضوع باشد. روش های تشویق یا تنبیه کودک را بداند.

 

البته منظور از تنبیه کتک زدن یا فریاد کشیدن سر کودک نیست. مثلا کودک به دلیل رفتار نامناسب چند دقیقه ای کنار اتاق بنشیند. تنبیه های بی ضرری که در مورد آنها والدین و پرستار کودک باید به توافق برسند. هرقدر شباهت رفتاری بین والدین و پرستار بیشتر باشد احتمال بروز مشکلات رفتاری کودک در آینده کمتر خواهد شد.
برچسب ها: پرستار ، ناطقان ، بچه ، نوزاد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پرستار ناطقان بچه نوزاد پرستار کودک پرستار کودک مراقبت از کودک برای پرستار پرستار بچه اگر کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری

فرارو- رئیس سازمان نظام پرستاری تقاضای جذب ۱۵ هزار پرستار را مطرح کرده و گفته است که ما با کمبود نیروی پرستاری در برخی از نقاط کشور به ویژه مناطق کم برخوردار مواجه هستیم. بر اساس آمار‌هایی که مقام‌های ارشد وزارت بهداشت مطرح می‌کنند، تعداد مراکز آموزش پرستاری، از ۳۰ مرکز قبل از انقلاب به ۲۱۰ مرکز در ۶۷ دانشگاه و دانشکده پزشکی رسیده است. در سال‌های قبل از انقلاب سالانه کمتر از ۱۰۰۰ نفر پذیرش پرستاری داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۲ فقط در کارشناسی پرستاری به ۱۰۵۰۰ نفر رسیده است و در تحصیلات تکمیلی شامل ۱۳ رشته کارشناسی ارشد ۱۰۰۰ نفر و در دکترای تخصصی ۱۱۵ نفر آموزش دیدند.

به گزارش فرارو، با وجود رشد ایران در حوزه آموزش نیرو‌های متخصص و کادر درمان حرفه‌ای و حتی با در نظر گرفتن نرخ رشد جمعیت، پرسشی که مطرح می‌شود این است که چرا همچنان با کمبود پرستار رو به رو هستیم؟

ایستگاه پرستاری: بخش اورژانس

شاید اورژانسی‌ترین وضعیت پرستاری در کشور، دوران کرونا و شیفت‌های کاری سنگین، در کنار ضریب بالای خطر ابتلا و حتی مرگ پرستاران در نظر گرفته شود، اما با توجه به آمار کنونی کمبود پرستار در کشور، بیراه نیست اگر وضعیت فعلی را نیز اورژانسی در نظر بگیریم. عباس عباس‌زاده، مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفته است: «به ازای هر ۴ نفر یا ۳ نفر پرستار باید یک کمک پرستار در بخش داشته باشیم. با توجه به جمعیت ۲۳۰ هزار نفری پرستاران بنابراین ۴۷ هزار تا ۵۷ هزار نفر پرستار نیاز داریم. اما الان در حالت خوشبینانه ۳۰ هزار نفر کمک‌پرستار کم داریم که نتیجه مستقیم آن فرسودگی شغلی پرستاران و کاهش کیفیت خدمات است.»

همچنین محمد تقی جهان پور، رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: «امروز حجم کار همکاران پرستار در بیمارستان‌های دولتی و غیردولتی و بیمارستان‌های نیرو‌های مسلح بالاست که باید تلاش کنیم حداقل سالانه ۱۵ هزار نفر کادر پرستاری، اتاق عمل وهوشبری را داشته باشیم.»

بر اساس آمار‌های وزارت بهداشت، هم اکنون، بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر به عنوان کادر درمان در نظام سلامت در حال فعالیت هستند و ۳۰ درصد این جمعیت را جامعه پرستاری تشکیل می‌دهد. اما با وجود این که شغل پرستاری به دلیل مواجهه با مخاطرات مختلف در ردیف مشاغل سخت و زیان آور قرار دارد در عمل، پرستاران هیچ بهره‌ای از این رده‌بندی نمی‌برند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اخیرا و در جریان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ عنوان کرده: «دوستان دولت و کمیسیون تلفیق پیشنهاد دادند که از ردیف جدول هفت مربوط به وزارت بهداشت و درمان، ۱۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات این وزارتخانه برای فوق‌العاده خاص پرستاران اختصاص داده شود که مورد موافقت قرار گرفت.»، اما زخم پرستاران در حوزه بودجه و اعتبارات بسیار کهنه است و مشخص نیست بودجه مشخص شده محقق خواهد شد یا خیر و آیا در صورت تحقق، جامعه پرستاری را راضی خواهد کرد؟

در حال حاضر برخی از بیمارستان‌ها به دلیل کمبود پرستار، شیفت‌های اضافه‌کاری را به پرستاران تحمیل کرده‌اند و این درحالی است که طبق قانون، اضافه‌کار باید با توافق طرفین باشد و اجبار به انجامِ کارِ اضافی خلافِ قانون است. در دو سال گذشته ۱۶ هزار تخت جدید در بیمارستان‌های کشور ایجاد شده که نیاز به کادر جدید دارد و با وجود آنکه تقریبا سالی حدود ۵۰۰۰ نفر به شکل طبیعی بازنشسته داریم، اما بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فقط در ۹‌ماهه اول امسال، ۲۱۶ پرستار، ترک خدمت به علت سختی کار و عدم تناسب بین حجم کار و میزان دریافتی داشته‌اند و وقتی یک پرستار از یک بخش خارج می‌شود ۲۰۰ ساعت اضافه‌کار او برعهده بقیه همکاران است.

ایستگاه پرستاری: بخش تاب آوری

بهمن ۱۴۰۲ بود که عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت تربیت و همچنین نگهداشت نیروی انسانی پرستاری، از اقدامات در دست انجام برای تدوین بسته «ماندگاری پرستاری» خبر داد و گفت: «در این بسته همزمان بر معیشت و کرامت پرستاران تمرکز شده و پیشنهاداتی از جمله درباره فرمول محاسبه اضافه‌کار پرستاران مطرح شده است.» از آن تاریخ تا کنون، اما تحول گسترده یا رخ نداده است و شاید به همین دلیل باشد که اغلب پرستاران از بدعهدی‌ها در حوزه مطالباتشان دل پری دارند.

در آخرین ماه سال ۱۴۰۲ بود که تجمعات اعتراضی پرستاران در شهر‌های مختلفی از جمله تهران و شیراز برگزار شد. اغلب پرستاران بابت پرداخت نشدن تعرفه‌های مصوب در قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و سایر مشکلاتی که قرار بود با اجرای قانون برطرف شود، معترض بودند. در برخی نقاط کشور، معترضان از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح دست از کار کشیده بودند و خواستار پاسخگویی مسئولان بیمارستان نسبت به اضافه‌کار اجباری و همچنین خلف وعده دولت بابت پرداخت کارانه متناسب و وظایف موضوع قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری شده بودند. تا پایان سال ۱۴۰۲، دولت به وعده‌های خود در قبال جامعه پرستاری عمل نکرد. تقاضای جامعه پرستاری اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و جبران کمبود پرستار بود که با پایان سال همچنان معوق ماند.

تاب آوری در برابر فشار شیفت‌های پرتعداد، حقوق کم، استرس شغلی و بسیاری از موارد دیگر کار ساده‌ای نیست و شاید به همین دلیل باشد که در مواردی شاهد ترک شغل دسته جمعی پرستاران هستیم. روشی نسبتا جدید و نوظهور در سیستم درمانی کشور که باعث واکنش شورای عالی نظام پرستاری نیز شده است. وحید زمان‌زاده، رییس شورای عالی نظام پرستاری، با انتقاد از عدم توجه به مشکلات جامعه پرستاری، گفت: «شاهدیم که پرستاران به صورت دسته جمعی از مراکز درمانی استعفا می‌دهند. در صورت خلا مراکز درمانی از نیرو‌های پرستاری، لطمه بزرگی بر پیکره سلامت کشور وارد خواهد شد.»

این همان اقدامی است که طی روز‌های گذشته در چندین بیمارستان کشور دیده شد و گروهی از پرستاران بیمارستان‌های شهدای تجریش تهران، بیمارستان طالقانی چالوس، بیمارستان طالقانی آبادان و پرستاران چندین مرکز درمانی یزد، با استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته، خبرساز شده‌اند. آن‌ها در اعتراض به وخیم شدن شرایط‌شان تصمیم به ترک کار گرفتند.

بر اساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت، هر سال پرستارانی در سراسر جهان به دلایل گوناگون اقدام به ترک شغل می‌کنند، اما تاب آوری پرستاران در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بدون توجه به نیاز‌های اولیه و خواست‌های قانونی آنان امری دشوار به نظر می‌رسد.

ایستگاه پرستاری: جمع آوری اطلاعات و ارجاع به سایر بخش‌ها

فارغ از واکنش‌هایی مثل استعفای دسته جمعی یا تلاش برای تاب آوری ایستگاه سوم و نهایی پرستاران، ترک شغل به علت مهاجرت است. بسیاری از کشور‌های در حال توسعه منطقه به دنبال جذب پزشکان و پرستاران ایرانی هستند. کشور‌هایی که یا حقوق دلاری می‌دهند یا ارزش پول قابل قبولی دارند و به لحاظ سود مالی، برای پرستاران انگیزه استخدام ایجاد می‌کنند. شاید به همین دلیل باشد که در بررسی‌های فرارو در وبسایت‌های مشاوره مهاجرت و تماس‌های خبرنگار فرارو با صفحات مجازی وکلای امور مهاجرت، بسیاری از آن‌ها به محض شنیدن این که فرد مایل به مهاجرت پرستار و از کادر درمان است، وعده مهاجرت آسان‌تر را دادند.

در جریان بررسی‌های فرارو مشخص شد اغلب وکلا و مشاوران مهاجرت معتقدند در اتحادیه اروپا کشور آلمان برای پرستاران حرفه‌ای و با تجربه، می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد هر چند که دانمارک، کانادا، سوئد، عمان، انگلستان و امارات نیز برای جذب پرستاران از شرایط خوبی برخوردارند.

برخی از مشاوران امور مهاجرت توصیه می‌کردند که بهتر است کادر درمان ابتدا کار پیدا کرده و سپس مهاجرت کنند، چون اگر کادر درمان جویای کار، یک پیشنهاد شغلی در اروپا و آمریکا دریافت کند، کار بسیار ساده تری در پیش خواهد داشت، اما می‌توان با ویزای کاریابی نیز مهاجرت کرد. بر اساس اطلاعاتی که از خلال گفتگوی فرارو با مشاوران امور مهاجرتی به دست آمد، به نظر می‌رسد این روز‌ها بازار مهاجرت پرستاران به کشور‌های همسایه نیز داغ شده و افرادی که از تمکن مالی کافی برخوردار نیستند یا تمایلی ندارند از ایران دور شوند به کشور‌های حاشیه خلیج فارس مهاجرت می‌کنند.

اواخر دهه نود بود که برخی مسئولان کشور نگرانی‌هایی را در خصوص مهاجرت گسترده پرستاران مطرح کردند و گفتند اگر با همین وضعیت پیش برویم شاید کارمان به واردات پرستار بکشد. مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، در سال ۱۳۹۸ ضمن اشاره به این وضعیت گفته بود: «چنانچه پرستاران اتباع بیگانه در استان‌های مرزی تقاضای کار کند ما مجوزهایش را صادر خواهیم کرد». البته این سخنان حضرتی، با واکنش افکار عمومی روبرو شد، ولی با توجه به کاهش آمار پرستاران کشور و ترک شغل یا مهاجرت آنان، مشخص نیست که آیا واقعا نیازی به واردات پرستار نخواهیم داشت؟

دیگر خبرها

  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • یک درصد آسیبهای اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • اجرای ترمیم روکش آسفالت محور اسپاین به سمت برج مراقبت فرودگاه امام
  • نکاتی برای یافتن حلقه ازدواج مناسب از سایت زر
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان