Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراقبت از بیماران وابسته به تخت و کمک به بازیابی و یا حفظ توانمندی های جسمانی و روانی انها از جمله مهمترین بخش های امر مراقبتی است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ماندن در تخت خواب برای مدت طولانی برای تمامی افراد بسیار شرایط سخت و غیر قابل تحملی است و هیچ کس دوست ندارد برای طولانی مدت این وضعیت را تجربه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه از بیماران به دلیل وضعیت جسمانی خود اغلب به مدت طولانی تحت نظر مراقب و پرستار بیمار قرار دارند. مراقبت از بیماران وابسته به تخت و کمک به بازیابی و یا حفظ توانمندی های جسمانی و روانی انها از جمله مهمترین بخش های امر مراقبتی است. انها باید پیوسته فعالیت های مناسب را برای کمک به بیماران وابسته به تخت در نظر بگیرند و با کمک به آنها، بیماران را در انجام این فعالیت ها تشویق کنند.

فعالیت هایی که باید برای این گروه از بیماران در نظر گرفت برخی از فعالیت های ورزشی و فعالیت های سرگرم کننده است. برخی از مهم ترین فعالیت هایی که میتوان به بیماران وابسته به تخت برای استفاده از وقت خود ارائه داد عبارتند از :

مطالعه کتاب

مطالعه کتاب های مورد علاقه بیمار تاثیر بسیاری بر حفظ روحیه و همچنین استفاده مفید از زمان دارد. مراقب و پرستار بیمار می تواند با خرید و تهیه کتاب برای بیمار لحظات لذت بخشی را فراهم کند.

گوش دادن به کتاب های صوتی

برای مطالعه کتاب گوش دادن به کتاب های صوتی به ویژه برای کسانی که قادر به حرکت دادن دستها و نگهداشتن کتاب نبوده و یا مشکل بینایی دارند بسیار کمک کننده خواهد بود. در حال حاضر نرم افزارهای کتاب صوتی بسیاری در دسترس است که به راحتی برای گروه های مختلف قابل استفاده است.

مشاهده برنامه های تلوزیونی

برای گذران اوقات فراغت و ایجاد سرگرمی در طول روز نیاز به انجام کارهای خارق العاده نیست. تماشای برنامه های تلویزیونی مورد علاقه می تواند بسیار سرگرم کننده و لذت بخش باشد. تماشای ویدیوهای آموزشی نیز از جمله فعالیت هایی است که می تواند باعث استفاده بهینه از وقت و مانع از ایجاد رخوت و نا امیدی در بیمار شود.

انجام بازی های تخته ای

انجام بازی های تخته ای یکی از بهترین گزینه ها به ویژه برای کودکانی است که باید مدت طولانی در تخت تحت مراقبت باشند.

ساخت صنایع دستی

کاردستی و صنایع دستی برای هر سنی بسیار جذاب و سرگرم کننده است و برای رفع کسالت بسیار پیشنهاد عالی است.

نواختن موسیقی

اگر بیمار می تواند هنوز از توان خود استفاده کند و سازی که در آن مهارت دارد و یا تمایل به یادگیری ان دارد را بنوازد، استفاده از این موقعیت می تواند به روحیه او کمک زیادی کند. همچنین این فعالیتی است که تمام اعضای خانواده می توانند در ان مشارکت کنند.

برقراری تماس تصویری

اگر اعضای خانواده بیمار از نظر مسافت دور از بیمار هستند، می توان با استفاده از نرم افزارهای ارتباط تصویری علاوه بر بهبود روحیه بیمار زمانی را برای گذران وقت با عزیزانشان فراهم کرد.

فعالیت های ورزشی مناسب برای بیماران وابسته به تخت

ورزش می تواند به کاهش احتمال ایجاد زخم های فشاری ناشی از عدم تحرک بیمار کمک کند. این زخم ها اگر مورد مراقبت قرار نگیرند می توانند به سلولیت و سایر عفونت ها منجر شوند. در کنار رعایت رژیم غذایی سالم و مراقبت های روزانه از پوست، ورزش در پیشگیری از ابتلا به این بیماری نقش به سزایی دارد. ورزش با افزایش جریان خون در پوست مانع از بروز زخم های فشاری می شود. برای این کار نیاز به انجام ورزش های سنگین و ویژه نیست بلکه می توان با انجام چندین تمرین ساده که قابلیت انجام در تخت را داشته باشند برای بیمار شرایط جسمانی بهتری را فراهم کرد.

برخی از این تمرین های ورزشی مناسب برای بیماران وابسته به تخت عبارتند از:

کشش عضلات دست

تمرین کشش عضلات یک تمرین بسیار ساده است. کشش کف دست یکی از ساده ترین تمریناتی اس که بیمار در صورت توان می تواند خود آن را انجام دهد و یا با کمک مراقب و یا پرستار خود زمانی را برای انجام این فعالیت صرف کند.

دست خود را کاملا به سمت بیرون بکشید و با کمک دست مخالف انگشتان دست را به سمت خود بکشید. سپس انگشت شست خود را کشیده و برای چند ثانیه نگه دارید. کشش دست به سمت شانه مخالف نیز از جمله دیگر فعالیت هایی است که میتوان برای جلوگیری از زخم بستر انجام داد.

کشش عضلات پا

کشش در عضلات پا و چرخش قسمت مچ یا و تمرین های مربوط به زانو و لگن در طول روز می تواند زخم فشاری را به حداقل برساند. در حالی که بیمار روی تخت به پشت دراز کشیده است مراقب می تواند پای بیمار را از قسمت مچ پا در دست گرفته و انگشتان پا را برای چند ثانیه به سمت بیمار فشار دهد. خم کردن زانو چند ثانیه در هر نوبت نیز می تواند برای بیمار مثمر ثمر باشد.

کشش عضلات بازو

بالابردن بازو یک تمرین کششی قدرتمند است که به تنهایی و یا به کمک مراقب قابل انجام است. برای این کار باید بازو را تا جای ممکن بالا نگه دارید و چندین بار این تمرین را در روز انجام دهید.

اگر بیمارقادربه بالابردن و نگهداشتن بازوی خود نیست می توان در حالی که بیمار به پشت خوابیده است بازو را روی تخت به سمت بالا حرکت داده و ارنج را تا زاویه 90 درجه خم کنید.

کشش عضلات پا

اگر بیمار به اندازه کافی از توانایی جسمانی برخوردار است می تواند دو بار در روز پا را به سمت مفصل ران حرکت داده و زانوی خود را خم کند. این تمرین را روزی دو بار انجام دهد. باید به این نکته توجه داشت که مشورت با پزشک در این زمینه بسیار ضروری است.

چرخش به طرفین

برای جلوگیری از زخم بستر می توان به بیمار کمک کرد تا در زمان های مشخصی به سمت راست یا چپ بچرخد تا گردش خون در پشت بیمار جریان بهتری پیدا کند.

مراقبت از بیماران وابسته به تخت یکی از سخت ترین انواع مراقبت است. زیرا علاوه بر انجام امور روتین بیمار باید با برنامه ریزی و دانش کافی، ضررهای ناشی از محدودیت های حرکتی را در او به حداقل رساند. مرکز مراقبتی و پرستاری سلامت اول اقدام به اعزام کادری مجرب متشکل از پرستار بیمار و یا به صورت تخصصی تر تحت عنوان پرستار کودک و یا پرستار سالمند برای مراقبت از بیماران وابسته به تخت به صورت موقت و یا دائم می کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه پرستاری و مراقبتی به وب سایت https://salamateaval.com/ مراجعه کنید .

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا پرستار رپرتاژ مراقبت در خانه پرستار بیمار فعالیت هایی برای بیمار کشش عضلات فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۷۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وظایف نظارت فنی در سازمان اوقاف

رضا عظیمی، مدیر کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه بر اساس وظایفی که قانون برای آن مشخص کرده است در حوزه موقوفات و بقاع متبرکه و اماکن مذهبی مسئولیت دارد و هدف ما در اداره کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه این است که بتوانیم خدمتگزار موقوفات و اماکن مذهبی باشیم. 

مدیر کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در اداره کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه ساخت و ساز و تعمیر و مرمت بقاع متبرکه فعالیت‌های زیادی انجام داده‌ایم؛ به‌طوری که بیش از ۸هزار و ۵۰۰ بقعه متبرکه داریم و آنها به فراخور مراجعه‌کنندگانی که دارند نیازمند امکانات رفاهی هستند که باید برای آنها فراهم کنیم. 

او مطرح کرد: لازم است درمورد بهسازی، مقاوم‌سازی و بازسازی بقاع متبرکه فعالیت‌هایی انجام دهیم که بخش عمده‌ای از این فعالیت‌ها توسط خود مردم صورت می‌گیرند و درواقع، ما وظیفه نظارت فنی بر این امور را برعهده داریم تا عملکرد کاربری‌هایی که ایجاد می‌شوند را بررسی کنیم تا مناسب باشند و سازه و ساختمان‌هایی که ساخته می‌شوند از سازه‌های ایمنی برخوردار باشند. زیرا این ساختمان‌ها بنا‌هایی هستند که باید برای سالیان متمادی مقاوم باشند و کیفیت اجرای آنها در مقایسه با ساختمان‌های مسکونی بسیار بالاتر باشد. بنابراین، بواسطه این موضوع، کنترل‌ها و نظارت فنی داریم که روی اجرا‌ها انجام می‌شوند.

عظیمی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و نیرو‌های فنی که داریم از برون‌سپاری هم، استفاده می‌کنیم و این کار از طریق مهندسانی صورت می‌گیرد که دارای صلاحیت هستند و درواقع، این کار نظارت را انجام می‌دهیم و تقریباً می‌توان گفت در سالی که گذشت ما روی بیش از ۸۰۰ بقعه متبرکه کار عمرانی کرده و بیش از ۶۰۰هرارمتر مربع فعالیت اجرایی انجام دادیم که این فعالیت در بخش‌های مختلف مثل تکمیل طرح، بهسازی و مقاوم‌سازی و تعمیر و نگهداری این پروژه‌ها صورت گرفت و بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه مستقیم داشتیم. ضمن این که بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اجرایی توسط خیرین صورت می‌گیرند و این فعالیت‌ها را تحت نظارت ما انجام می‌دهند.

مدیر کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: با توجه به کاربری‌های مختلفی که تعریف شده است ما در حوزه موقوفات در بخش بهداشتی، درمانی، تجاری، مسکونی و سایر کاربری‌ها پروژه داریم و بواسطه همین، حوزه کاری متنوعی است و خوشبختانه، با توجه به این‌که برای اغلب طرح‌ها پروانه ساختمانی صادر می‌شود ما از ظرفیت نظام مهندسی استفاده می‌کنیم و همه این پروژه‌ها دارای مهندس ناظر در حوزه‌های مختلف سازه و معماری و تأسیسات برقی و مکانیکی هستند و عملاً ساختمان‌های با کیفیتی در این حوزه پیاده سازی می‌شوند و این فعالیت بسیار مناسبی است تا جایی که بیش از ۲۵۰ طرح فعال در سطح موقوفات داریم. البته طرح‌های کلان ما هستند و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه فعالیت اجرایی در این حوزه صرف شده است.

عظیمی گفت: یکی از فعالیت‌های بسیار خوبی که در این حوزه انجام می‌شود موضوع مسکن است و با توجه به شعار مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در ۴ سال اخیر مبنی بر افزایش سرانه‌های مسکونی و کمک به خانه‌دار شدن مردم فعالیت‌های بسیار مهمی در این حوزه انجام داده‌ایم.

مدیر کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: سازمان اوقاف با توجه به ظرفیت‌هایی که در حوزه زمین دارد و این زمین‌ها با کاربری‌های مختلف در میان شهر‌ها به صورت پراکنده وجود دارند و ما با هماهنگی و همکاری که با وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داشته‌ایم، توانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها در استان‌های مختلف استفاده کنیم. 

او گفت: طرح بسیار بزرگی را در استان مرکزی انجام داده‌ایم و ۸ هزار واحد مسکونی در آن‌جا در حال ساخت است و خوشبختانه عملیات ساختمانی در مرحله اتمام اسکلت است و در استان زنجان فعالیت بسیار خوبی انجام شد و بیش از ۲۰۰ هکتار زمین برای این طرح تغییر کاربری داده شده و قطعه بندی شده و کار اجرایی‌اش انجام شده است.

عظیمی افزود: در استان‌های چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، مازندران، گلستان و کردستان در حال انجام طرح‌های بسیار خوبی با عنوان نهضت ملی مسکن هستیم که سایر سازمان‌ها نیز، همکاری می. کنند تا مسکن محرومان و افراد کم‌برخوردار در این طرح تأمین شود.

بحث عمده‌ای از فعالیت‌های ما در زمینه شناسایی موقوفات است و با توجه به بررسی‌هایی که انجام می‌دهیم و هماهنگی‌هایی که با شرکت پست و ثبت داریم موقوفات را برای شناسنامه‌دار شدن، شناسایی می‌کنیم که در آینده، تعدی به این اراضی نشود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • نگاهی به وظایف نظارت فنی در سازمان اوقاف