Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اینکه در جوامع کنونی تعداد زیادی از جامعه را افراد سالمند تشکیل داده اند باید این افراد مورد توجه ویژه قرار بگیرند و نسبت به نیاز های آنها و چگونگی برطرف کردن این نیاز ها اقداماتی را انجام دهیم.  زمانی که نیاز های سالمندان توسط اعضای خانواده و یا پرستار سالمند برطرف میشود این افراد از نظر روحی و جسمی سلامتی بهتری را کسب میکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع مورد بحث ما در این مقاله مهمترین نیاز های سالمندان است که یک مراقب سالمند باید آنها را بداند پس با ما همراه باشید تا این نیاز های مهم را شناسایی کنیم:

افراد سالمند نیاز های متعددی را دارند که میتوان آنها را به چند دسته کلی تقسیم بندی نماییم؟

1)نیاز های روحی و عاطفی

2)نیاز های تفریحی

3)نیاز به خوراک. پوشاک و مسکن

4)نیاز به حضور در اجتماع

5)نیاز به امنیت روحی و جسمی

از مهمترین نیاز های سالمندان که یک پرستار سالمند باید بداند تامین نیاز های اولیه سالمند است این نیاز های اولیه شامل خوراک، مسائل بهداشتی، رسیدگی به مسائل درمانی و داشتن یک منزل برای سکونت می باشد.

1) نیاز های روحی عاطفی:

 یکی از مسائلی که سالمندان را تهدید میکند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را برای آنها ایجاد میکند این است که یک سالمند گوشه گیر میشود و نتواند با اطرافیان خود ارتباط داشته باشد. عواملی که باعث میشود یک سالمند احساس تنهایی بکند فقدان فرزندان، طرد شدن از سمت خانواده، احساس نگرانی و اضافه بودن در خانه می باشد که یک پرستار منزل باید این نیاز مهم سالمند را شناسایی کند و در برطرف ساختن آن اقدام نماید.

2)نیاز و حس استقلال طلبی:

 نیاز و حس استقلال طلبی  نیز از مهم ترین نیاز های سالمندان است که یک پرستار باید آن را بداند و متناسب با تامین آن از او مراقبت نماید پرستار باید بگذارد یک سالمند کارهای خود را انجام دهد و یک فرد مفید واقع شود.

3)نیاز های مالی

نیاز های مالی جزء دیگر نیاز های سالمندان است که باید مورد توجه قرار بگیرد معمولا افراد سالمند در سنین پیری دیگر توانایی انجام دادن کار و شاغل بودن را ندارند و آنها بخاطر مسائل درمانی.خوراک و پوشاک خود نیازمند پول هستند حال اگر سالمند باز نشسته دولت بوده باشد که از طرف  دولت حقوق مکفی را دارد اما اگر منبع درآمدی نداشته باشد باید این نیاز او برطرف شود تا دچار سرخوردگی نشود

4)نیاز به مراقبت و نگهداری

نیاز به مراقبت و نگهداری  در سنین سالمندی بسیار حائز اهمیت است این افراد با کهولت سن و بروز مشکلات جسمی و روحی نیازمند یک مراقبت و پرستاری در منزل می باشند که روند زندگی را برای آنها تسهیل نماید.

5)نیاز های تفریحی:

تامین نیاز های تفریحی از سمت یک پرستار سالمند در منزل میتواند روی شور و نشاط و سلامتی این افراد تاثیر شگرفی داشته باشد. تفریحات و گردش سالمند باعث میشود از بیماری هایی همچون افسردگی مصون بمانند این تفریحات میتواند شامل شطرنج بازی،حل سودوکو، انجام بازی های فکری، گردش در محیط بیرون از منزل و رفتن به مسافرت باشد اما یک پرستار باید بداند که آیا این تفریحات متناسب با روحیات سالمند خود می باشد یا خیر؟ زیرا این تفریحات از یک سالمند به سالمند دیگر متفاوت است و ممکن است برای گروهی کسل کننده باشد و او را آزار دهد. نیاز به تفریح در سالمندان علاوه برموارد فوق میتواند شامل این باشد که به تماشای فیلم در سینما برود روی نیمکت های پارک بنشیند و گذر افراد و بازی های کودکان را تماشا کند این مسائل میتواند زندگی او را از یک نواختی در بیاورد وبه نوعی یک تفریح سالم انجام داده است.

6)نیاز به حضور در اجتماع:

از دیگر نیازهای مهم سالمندان که یک پرستار سالمند در منزل باید بداند این است که شخص سالمند در مراسمات و تجمع ها شرکت کند. حضور در مراسمات متناسب با فرهنگی است که سالمند در آن رشد پیدا کرده است برای مثال حضور در مراسم زیارتی برای سالمندانی که مذهبی هستند بسیار مناسب است اما برای یک سری از افراد که در اروپا زندگی میکنند اصلا خوشایند نیست و برای آنها طبیعت گردی و شرکت در موسیقی های زنده و دور همی های ادبی لذت بخش است پس لازم است یک پرستار با تناسب روحیات سالمند آشنا باشد و نیاز به حضور در اجتماع را برای او تامین کند.

7)ابتکار و خلاقیت :

ابتکار و خلاقیت هم میتواند جزء یک سری از نیاز ها و احتیاجات سالمند باشد به این صورت که بعضی از سالمندان به هنر های دستی علاقمند هستند و یک پرستار میتواند با ایجاد کردن شرایط  برای او این نیاز او را برطرف کند یا علاقه به حیوانات که اگر برای آنها تامین شود و حیوانات خانگی مورد علاقه آنها را در منزل فراهم کنید میتواند برای آنها آرام بخش باشد.

8)نیاز به امنیت روحی و جسمی:

 این مسئله جزء نیاز های یک سالمند است که اطمینان خاصی پیدا کند که اگر در مواقعی برایش مشکلی پیش بیاید و یا به بیماری دچار شود کسی را دارد که بتواند در اسرع وقت نزد او برود و به او کمک کند این مسئله نیاز داشتن به امنیت در یک سالمند را میرساند.

9)نیاز های معیشتی:

 همه سالمندان به خوراک، پوشاک، مسائل بهداشتی و یک مسکن نیاز دارند این اشخاص در صورت توانایی لازم میتوانند یک کار سبک برای گذران وقت خود انجام دهند که هم نیاز معیشتی آنها را تامین کند و هم یکی از نیاز های جامعه  پاسخ داده شود.

10) نیاز به سلامت جسم و روح:

 از مهمترین نیاز های سالمندان که یک پرستار سالمند باید بداند این است که افراد سالمند با افزایش سن بیماری هایی مانند پوکی استخوان و کم شدن تراکم استخوانی. بروز آرتروز و دردهای مفاصل بر آنها عارض می شود که باید آنها را مورد توجه قرار داد و درصدد رفع آن مسائل برآیند.

11)نیاز به احترام و مورد توجه قرارگرفتن:

 یک فرد سالمند هر چند که توانایی جسمی خود را از دست داده باشد و خیلی نتواند برای اعضای خانواده مفید واقع شوند باید توجه داشته باشید که آنها به عنوان بزرگ ترین شخص زندگی ما هستند که روزی سرپای خود بودند و تمامی کارها را انجام می دادند پس نیاز به احترام و توجه از سمت خانواده خود و همچنین پرستار سالمندی که از او مراقبت میکند دارند در صورتی که نیاز به احترام در سالمندان تامین شود یک حس مهم و ارزشمند در وجود آنها پدیدار میشود.

مرکز پرستاری آتیه پرستاران سلامت :

خدمات پرستاری در منزل آتیه پرستاران سلامت . اعزام پرستار سالمند ، پرستار کودک و پرستار بیمار به صورت شبانه روزی . موسسه آتیه پرستاران سلامت با سابقه ی بیش از 15 سال و با شماره ثبت 47424 آماده ی خدمات رسانی به خانواده های محترم می باشد . برای اطلاع بیشتر می توانید بر روی کلمه آتیه پرستاران سلامت کلیک کنید.

لینک کوتاه: asriran.com/003Eui

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: افراد سالمند باید بداند مورد توجه یک سالمند برای آنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۴۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت آنا در رابطه با ریشه‌های نارضایتی کنونی پرستاران اظهار کرد: ما از قبل هشدارهای لازم را در مورد نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری و اعتراض جامعه پرستاری به آن داده بودیم. با توجه به شرایط و مسائل مختلف پرستاری در سال 1402 و نبوده اراده‌ای برای حل آنها این پیشبینی وجود داشت که در سال 1403 نیز همچنان نارضایتی پرستاران وجود داشته باشد.

وی افزود: هیچ وقت سابقه نداشته که پرستاران در فرودین‌ماه اعتراض کنند اما ما شاهد بودیم که اعتراضات آنها در فارس و کهگیلویه و بویر احمد و چند استان دیگر انجام شد. پس از آن موضوع استعفای پرستاران به وجود آمد. قبلا ترک خدمت وجود داشت اما آمار آن بسیار کم بود، معاون پرستاری وزارت بهداشت در 27 آبان ماه 1402 در مصاحبه با یکی از رسانه‌ها میزان ترک خدمت پرستاران را 15 درصد اعلام کرد، 15 درصد جمعیت 150 هزار نفر پرستاران حدود 20 هزار نفر می‌شود که آمار بسیار زیادی است. بعدها وی اعلام کرد که منظورش 5 درصد از پرستاران بود اما همین 5 درصد هم زیاد است.

اضافه کار اجباری

شریفی مقدم بیان کرد: هدف وزارت بهداشت این است که خدمت بهداشتی و درمانی را ارائه دهد، 600 هزار نفر کادر وزارت بهداشت هستند که در ستاد و صف هستند، بین 350 تا 400 هزار نفر در صف قرار دارند و 200 هزار نفر هم پشتیان آن هستند که به صورت مداوم باید نیروهای صف را که در متن ارائه خدمات بهداشتی درمانی قرار دارند به صورت مداوم حمایت کنند. نیروهای صف متأسفانه نه تنها از سوی وزارت بهداشت حمایت نمی‌شوند بلکه گاه با آنها هم برخورد می‌‎شوند یکی از این برخوردها اضافه‌کاری‌های اجباری با استدلال بر کمبود نیروی کار است. مثلا یک پرستار که قاعدتا باید از 2 بیمار مراقبت کند باید از سه، چهار و گاه پنج بیمار مراقبت کند. این اضافه کار هم نرخ بسیار پایینی دارد. مثلا در بخش دولتی نرخ اضافه کار 20 هزار تومان است و اگر مثلا پرستاری 100 ساعت اضافه کار داشته باشد دو میلیون تومان به او تعلق می‌گیرد که از آن باید مالیات را نیز کثر کند.

وی تأکید کرد: از نظر پرستاران که اضافه‌کاری نباید اجباری باشد، در قانون مشاغل سخت و زیان آور آمده است که برای ارتقای بهره‌وری نباید زمان زیادی را در فضا و محیط سخت باقی بماند به همین دلیل قانون‌گذار ساعات کاری پرستاری را کاهش داده‌اند. گروه‌هایی به دیوان عدالت اداری نیز شکایت برده‌اند که دیوان هم به نفع پرستاران رأی داده است.

قائم مقام اسبق سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه فشار بر پرستاران از وزارت بهداشت تا بیمارستان وجود دارد، گفت: پرستار استخدام نمی‌شود تا کمبود نیرو جبران شود پرستاران حاضر هم ملزم است که اضافه‌کار به ایستد اگر هم این کار را انجام ندهد آن را جریمه کرده و مثلا از کارانه او کم می‌کند.

وی ادامه داد: این فشارها پرستارها را خسته و مستهلک می‌کنند و موجب می‌شود تا ترک کار کرده یا به صورت گروهی استعفا کند. استعفای تکی هم وجود دارد اما نمود چندانی ندارد. این موجب می‌شود که در نهایت بیمار آسیب ببیند و مراقبت لازم را دریافت نکند.

شریفی مقدم  با بیان اینکه تأمین نیروی پرستاری امروز یک مطالبه مردمی است، گفت: این حق مردم است که حداقل خدمات پرستاری را دریافت کند، اما سیستم بهداشتی و درمانی از یک سو نمی‌تواند پرستار استخدام کند و از سوی دیگر توانایی نگهداشت نیروی موجود را نیز ندارد.

او ادامه داد: نتیجه فشار بر جامعه پرستاری ترک شغل، استعفا و مهاجرت است، استعفای گروهی نیز یک شکل اعتراضی است تا مسئولان توجه بیشتری نشان دهند.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • باید هرکس، وظیفه خود را بداند و به آن عمل کند
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس