Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، ‌ محمد میرزابیگی در اولین همایش ملی پرستاری جامعه‌نگر، گفت: اگرچه که گفته می‌شود برنامه ریزی استراتژیک دیگر معنا ندارد اما تفکر استراتژیک را نباید کنار گذاشت. اگر به تهدیدهای موجود نگاه کنیم می‌بینیم که به تازگی کرونا را پشت سر گذاشته‌ایم و همین الان بحث بیوتروریسم را در دنیا داریم و از طرفی با بیماری‌های مزمن و سالمندی هم روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوعات تهدیدهایی است که با آن مواجه هستیم و به حوزه ما مرتبط است.

وی افزود: در کنار آن چند فرصت اساسی هم در دست داریم که یکی خود اصول قانون اساسی است و یکی دیگر سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری بویژه در اصول دوم و هشتم آن است که بر حقوق مردم تاکید می‌شود تا حقوق سلامت خود را مطالبه کنند و در بند هشتم کلمه مراقبت‌های جامع و فراگیر را مطرح می‌کنند که می‌فرمایند باید به سمت آن حرکت کرد. این موضوعات فرصت‌های حوزه سلامت است.

او ادامه داد: اکنون در آستانه برنامه هفتم توسعه هستیم و برنامه خدمات پرستاری هم تازه ابلاغ شد.

وی افزود: مطالعات دقیق مجامع بین‌المللی می‌گوید تا ۸ سال آینده تقاضای مردم برای خدمت از مطب‌ها به یک درصد  و از بیمارستان‌ها به ۱۲ درصد کاهش خواهد یافت یعنی مطالبه مردم از خدمات سلامت کاهش خواهد یافت و حدود ۳۶ درصد درخواست برای دریافت خدمات در منزل و ۵۰ درصد دریافت از جاهای مختلف مانند پلتفرم‌های مجازی خواهد بود. الان در پرستاری جامعه‌نگر این مباحث دنبال  می‌شود که منازل مردم برایشان یک بیمارستان امن باشد که خدمت دریافت کنند.

میرزابیگی اظهار کرد: ما پرستاران به لطف خدا با خدماتی که نه چندان گران به مردم ارائه کردیم و با حضور گسترده‌ای که در کنار مردم هستیم و ارائه بهترین خدمات در بحران کرونا در میان مردم بوده‌ایم. در نظرسنجی‌هایی که در حوزه امنیت انجام شد برای اولین بار نظام سلامت در مقام رضایت‌بخش‌ترین بخش کشور بود. این امر یک سرمایه اجتماعی عظیم است که باید تبدیل به یک مشارکت بزرگ اجتماعی شود تا سود آن به هر دو گروه پرستاری و مردم برسد. یکی از راه‌های میانبر تحقق این امر، پرستاری جامعه‌نگر خواهد بود. باید با نگاه بین بخشی سود مادی، ‌ فرهنگی، معنوی، اجتماعی و ... به همه گروه‌های مشترک برسد. در این راستا امیدواریم موضوعات خوبی در برنامه هفتم به تصویب برسد.

وی با تاکید بر اینکه خود پرستاران و دست‌اندرکاران حوزه سلامت باید فضا را برای پرستار نماها ناامن کنند، بیان کرد: میزان تعرفه‌ای که برای مراقبت در منزل تعریف شده است، هرچند کم است اما بعد از یکسال می‌توانیم چانه‌زنی کنیم که آن را افزایش دهند. باید مراقب باشیم مسیری برای افراد سودجو باز نشود که سبب تخریب سرمایه اجتماعی شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، تاکید کرد: کمبود نیرو تنها مشکل پرستاران نیست، مردم و سیستم هم ضربه خواهند خورد و در مرحله بعد پرستار فرسوده می‌شود. عرصه سلامت تا الان یک عرصه شبه اجبار بوده است که خدمت تنها در یک جای خاص ارائه می‌شد اما اگر در بحث مراقبت در منزل بتوانیم برای بخش عمده‌ای از بیماران به تعرفه‌های فعلی اکتفا نکرده و بسته خدمتی بنویسیم و راهکار ارائه دهیم، می‌توان عرصه جدیدی برای ارائه خدمت به وجود آورد که بیمار حق انتخاب داشته باشد که این امر دو سر سود خواهد بود. اگر درست بررسی کنیم ۹۰ درصد مطالبات پرستاران همان مطالبات مردم است. مردم باید بدانند که مراکز مراقبت در منزل بیش از ۱۰۰ مورد سود برایشان در پی دارد که در کنار آن نظام سلامت به اهداف خود و پرستاران هم به مقصود خود خواهند رسید.

وی در خاتمه با اشاره به حدود ۵۰۰۰ پرستار طرحی که پس از دوران کرونا با اتمام طرح‌شان بیکار شده‌اند، بیان کرد: برخی از این افراد که طرح‌شان هم در این مدت تمام شد اما به درخواست بیمارستان محل خدمت به دلیل کمبود نیرو ماند و خدمت کرد و الان از اخلاق به دور است این انسان را در این شرایط اقتصادی به خانه بفرستند. باید دانشجویان طرحی را دریابیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۱۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از کمبود بیش از ۳۰ هزار کمک‌پرستار در کشور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عباس عباس‌زاده در دومین روز از هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس اظهار کرد: رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با شاخص‌هایی ارزیابی می‌شوند که شاخص‌های حوزه پرستاری سه مورد است که اگر ارتقا یابد رتبه دانشگاه افزایش می‌یابد. این سه شاخص شامل نسبت پرستار به تخت، آموزش و پیگیری و نسبت کمک پرستار به تخت است. 

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم خدمات بیمارستانی ارتقا یابد باید خدمات کمک پرستاری را ارتقا دهیم، گفت: به ازای هر 4 نفر یا 3 نفر پرستار باید یک کمک پرستار در بخش داشته باشیم. با توجه به جمعیت 230 هزار نفری پرستاران بنابراین 47 هزار تا 57 هزار نفر پرستار نیاز داریم اما الان در حالت خوشبینانه 30 هزار نفر کمک‌پرستار کم داریم که نتیجه مستقیم آن فرسودگی شغلی پرستاران و کاهش کیفیت خدمات است.

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از درخواست برای جذب کمک‌پرستار در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و افزود: درخواست کرده‌ایم که دانشگاه‌ها افراد واجد شرایط کمک‌پرستاری را شناسایی و معرفی کنند؛ همه مؤسساتی که در مرکز ملی آموزش مهارتی ثبت شده و مجوز دارند می‌توانند کمک‌پرستاری را آموزش دهند. این کمک‌پرستارها طی یک‌سال می‌توانند به سیستم درمان وارد شوند.

فعالیت 230000 پرستار در ایران/ 75 درصد پرستاران زن هستند

وی خاطرنشان کرد: بخشی از ارزش‌یابی دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها در معاونت پرستاری وزارت بهداشت انجام می‌پذیرد و دانشگاه‌هایی که بیشترین اعتراضات و بهترین عملکرد را داشته‌اند تحت رصد قرار می‌گیرند.

وی خطاب به مدیران پرستاری بیان کرد: برای ساماندهی وضعیت کمک‌پرستاری در نظام سلامت، گواهی‌های آموزشی کمک‌پرستارها را استعلام کنید تا زمینه تقلب در صدور مدارک کمک پرستاری ایجاد نشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس